Profesionalno obrazovanje knjižničara - Lasić-Lazič, Jadranka (Knjižnica, 1999)
Prispevek govori o izobraževanju knjižničarjev in krizi formalnega izobraževanja v času sprememb. Analiziran je vpliv informacijske družbe na izobraževanje knjižničarjev in njegove posledice. Avtorici se sprašujeta, kako narava omenjenih sprememb vpliva na formalno izobraževanje na akademski stopnji in še posebej, kako bo na hrvaško knjižničarstvo vplival koncept vseživljenjskega izobraževanja. Posebej izpostavljata problematiko uvajanja sistema ECTS in se sprašujeta, če lahko ta sistem pospeši sodelovanje med hrvaškimi in slovenskimi izobraževalnimi institucijami in drugimi izvajalci izobraževanja na področju knjižničnih in informacijskih ved.
Keywords: Bibliotekarji; education; Izobraževanje; Permanentno izobraževanje