Slogovni pluralizem v delih Karola Pahorja - Koter, Darja (Muzikološki zbornik, 2018)
Karol Pahor (1896-1974) se je kot skladatelj proslavil na več ravneh in je prepoznan je kot eden najznačilnejših učencev Slavka Osterca, njegov opus pa kaže na slogovno raznolikost, ki je pos-ledica različnih dejavnikov. Kot skladatelj namreč odstopa od običajnih stereotipov, za katere velja, da se komponist v mladih letih opira na svoje uči-telje, se nato izostri in profilira v lastno smer, ki ga vodi naprej in ob novih aktualnih kompozicijskih šolah pogosto spreminja. Skušali bomo ugotovi-ti, kakšne vzore in nazore je imel skozi različna obdobja in kako ga je kot skladatelja oblikovalo okolje, v katerem je živel in deloval
Keywords: avantgardna glasba; Osterc, Slavko; Pahor, Karol; slogovni pluralizem; slovenski skladatelji; tradicionalna glasba