Samostalniške manjšalnice v prleških narečnih slovarjih - Koletnik, Mihaela (Jezikoslovni zapiski, 2017)
Prispevek zarisuje obseg samostalniških manjšalnic, tj. modifikacijskih izpeljank, v treh prleških narečnih slovarjih: v slovarju Gúčati po antujoško (Bernard Rajh, 2010), Cerkvenjaškem besednjaku - Antujoškem besednjaku (Ciril Paluc, 2010) in Slovarju severovzhodnega ormoškega govora s kratkim opisom (Ciril Vnuk, 2012). Primerjalno jih obravnava z vidika rodnosti in razvrstitvenih lastnosti obrazil. Ključne besede: besedotvorje, manjšalnice, panonska narečna skupina, prleško narečje, prleški narečni slovarji
Keywords: besedotvorje; dialectology; dialektologija; manjšalnice; panonska narečna skupina; prleški narečni slovarji; prleško narečje; Slovene; slovenščina; word formation