Digitalne vsebine na razstavi Novo mesto 1848-1918 v Dolenjskem muzeju Novo mesto - Pungerčar, Majda (Knjižnica, 2012)
Prispevek govori o vsebini in praktični izvedbi digitalnih vsebin na razstavi Novo mesto 1848-1918. Obiskovalci razstave imajo na voljo fotogalerijo, kviz in računalniško igro, zasnovane tako, da omogočajo uporabo različnim starostnim skupinam. Digitalne vsebine so dostopne tudi na medmrežju. Prednosti digitalizacije muzejskega gradiva so predvsem zaščita izvornega gradiva in dostop gradiva v digitalni obliki tako za uporabnike kot za delavce muzeja. Objava gradiva na medmrežju uporabnikom še olajša dostopnost gradiva. V Dolenjskem muzeju Novo mesto kadrovska podhranjenost in finančne zmožnosti predstavljajo največjo težavo pri vključevanju digitalnih vsebin na razstave.
Keywords: razstave; photography; fotografija; digitalna fotografija; fotogalerije; digitalizacija; digitization; muzejske zbirke; muzeji; Dolenjski muzej; Novo mesto