O svetih genealogijah pri Antigoni in Savitri - Škof, Lenart (Primerjalna književnost, 2015)
Članek se ukvarja z etičnim pomenom nenapisanih zakonov v stari grški religiji ter pri Antigoni. V ospredju naše interpetacije je branje Antigone pri Luce Irigaray. V drugem delu ponujamo primerjalno raziskavo o vlogi Savitri iz indijskega epa Mahabharata ter dokazujemo, da legendo o Savitri zaznamujejo podobni kozmični odnosi ali kozmični simboli kot versko ozadje Antigone.
Keywords: Sophocles, 496-406 pr.n.š.; Mahabharata; književnost in religija; starogrška književnost; staroindijska epika; kozmični red; nenapisani zakoni; ethics; etika; pravičnost