Besedotvorje predmetnopomenskih besed v Bohoričevi slovnici Zimske urice proste - Stramljič Breznik, Irena (Slavia Centralis, 2008)
Prispevek predstavlja besedotvorje predmetnopomenskih besed v prvi slovenski slovnici, ki jo je napisal Adam Bohorič. Kaže na njegovo sposobnost kategoriziranja besedotvornih prvin, ki so bile opazne v slovenskem govorjenem in/ali pisanem jeziku 16. stoletja, in sicer ob latinski jezikovno sistemski predlogi.
Keywords: besedne vrste; besedotvorje; Bohorič, Adam: Zimske urice proste; slovenščina; slovnica; zgodovina jezika