Pravljična ura - Horvat-Perne, Suzana (Knjižnica, 1992)
Pravljična ura v knjižnici predstavlja enega temeljnih kamnov vzgoje, ki buri domišljijo, prenaša zamisli, ideale, vrednote, cilje in navade iz skupne malhečlovekovega duhovnega bogastva v mlada srca in duše. Prispevek govori o pomenu ustvarjalnosti, o vtisih in doživljanju otrok na pravljični uri, o interpretaciji vsebine knjige, o pomembnejših načelih pri izvajanju pravljičnih ur in na koncu tudi nekaj o disciplini na pravljični uri
Keywords: ure pravljic; knjižnice