Information technology in medical education - Kocić, Hristina (Informatica Medica Slovenica, 2013)
Napredek in iznajdbe na področju informacijske tehnologije nudijo številne možnosti za prenos medicinskega znanja in spretnosti. E-učenje mora kot izobraževalno orodje ustrezati učnim ciljem in zagotavljati njihovo doseganje, biti mora prilagodljivo in omogočati sodelovanje in sporazumevanje med študenti in učitelji. Usmerjeno mora biti k študentom in osredotočeno na specifične potrebe uporabnikov. Virtualni pacient je posebno orodje za klinični pregled, ki ga lahko učinkovito uporabimo za vaje in ocenjevanje. Sistematični pregledi literature kažejo, da je e-učenje enako učinkovito kot tradicionalne izobraževalne metode, le da lahko nudi drugačne dobrobiti. Članek vključuje analizo prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti e-poučevanja in e-učenja na področju medicinskega izobraževanja ter izpostavi infrastrukturo, ki je potrebna za podporo e-učenju v okviru medicinskega izobraževanja.
Keywords: e-poučevanje; e-učenje; informacijska tehnologija; medicina