Slovensko društvo informatika vključeno v CEPIS - Domijan, Aljoša (Uporabna informatika (Ljubljana), 1998)
CEPIS (Council of European Informatics Societies) združuje predstavnike združenj informatikov v različnih evropskih državah. Sedež ima v Londonu, vendar že vse od svoje ustanovitve pred 10 leti deluje na področju celotne Evrope. Predstavniki se sestajajo praviloma dvakrat letno, vedno v drugi državi gostiteljici. Do zadnjega srečanja je bilo v delo vključenih 19 združenj.
Keywords: CEPIS; informatika; program društva; Slovensko društvo informatika