Staroslovansko grobišče na Malem gradu v Kamniku - Sagadin, Milan (Arheološki vestnik, 2001)
V članku je predstavljeno manjše staroslovansko grobišče (27 grobov) na Malem gradu v Kamniku. Avtor ga datira v pozno fazo ketlaške kulture (konec 10. in zač. 11. st.) in opozarja na sledove modularne kompozicijske zasnove grobišča. Izražena je tudi domneva, da gre za grobišče manjše skupnosti v sklopu staroslovanskega dvora, ki je predstavljal osnovo srednjeveškega (zgodnjeromanskega) gradu.
Keywords: 10./11.st.; archaeology; arheologija; grobni pridatki; Kamnik - Mali grad; ketlaška kultura; skeletni grobovi; Slovenija, osrednja; staroslovanska grobišča