Moja srečanja s prof. dr. Bogdanom Kolarjem - Sajovic, Miran (Acta ecclesiastica Sloveniae, 2024)
Pričujoči zapis ni znanstvena študija. Je le bežen utrip spominov na doživetja in koščke poti, povezane z našim letošnjim jubilantom, prof. dr. Bogdanom Kolarjem. V njih odseva jubilant ob svojem akademskem delu bodisi na polju zgodovinopisja bodisi v prevajalskih vodah. Je kratka počastitev na še kako aktivnega in delavnega zaslužnega profesorja, vpetega v svet raziskovanja. Pričujoče vrstice so torej le zapis, ki z vsakim dnem postaja – zgodovina. Spomin. Za prihodnje rodove.
Keywords: academic career; akademska kariera; anniversary; Družba sv. Janeza Boska (salezijanci); historian; jubilej; Kolar, Bogdan; memories; prevajalec; Society of Saint John Bosco (Salesians); spomini; zgodovinar