Usewear analysis of mesolithic and neolithic stone tools from Mala Triglavca, Trhlovca and Pupičina peć - Petru, Simona (Documenta Praehistorica, 2004)
V članku predstavljamo rezultate preiskav sledi uporabe na mezolitskih in neolitskih kamenih orodjih iz treh jamskih najdišč, Mala Triglavca, Trhlovca in Pupičina peć. Orodja smo preiskali pod mikroskopom pri povečavah 50- do 200-krat. Naredili smo tudi fizikalno-kemijske analize. Določili smo različne načine uporabe, povezane z različnimi paleogospodarstvi.
Keywords: arheološke najdbe; prazgodovina; mezolitik; neolitik; kraške jame; List of caves in Slovenia; kameno orodje; karst; Kras; Slovenia; Slovenija; Istra; Istria; Croatia; Hrvaška