Nekaj razvojev zgornjepermskih plasti zahodno od Škofje Loke - Demšar, Matevž (Geologija, 2002)
Članek obravnava tri profile zgornjepermskih plasti na območju škofjeloškega ozemlja. Na zahodnem pobočju Križne gore je apnenčevo-dolomitni razvoj zgornjepermske serije. Apnenčevo dolomitni razvoj je razgaljen še na območju vasi Planica pri Čepuljah. Najbolj popoln razvoj zgornjega perma pa sledimo v dolini Zadnje Smoleve.
Keywords: apnenec; dolomit; perm; stratigrafija; stratigraphy; Škofjeloško hribovje