Adjuvantno zdravljenje malignega melanoma - Rudolf, Zvonimir (Radiology and oncology (Ljubljana), 1999)
Zaradi naraščajoče incidence malignega melanoma potekajo številne raziskave o pomenu dodatnega zdravljenja po odstranitvi primarnega tumorja, ker je zdravljenje napredovale bolezni žal še vedno neučinkovito. Največ raziskav v zadnjih letih je na področju uporabe interferona-alfa. Rezultati nekaterih raziskav skupin bolnikov z visokim tveganjem so ohrabrujoči. Čeprav poteka veliko randomiziranih multicentričih raziskav standardni odmerek in optimalna shema zdravljenja še nista ugotovljeni. Predstavljeni so tudi nekateri novi pristopi, predvsem na področju tumorskih vakcin.
Keywords: Adjuvants, immunologic; dermatologija; Drug therapy; interferon; Interferon-alpha; melanom; Melanoma; onkologija; Skin neoplasms; zdravljenje