Uspešno vključevanje v socialno okolje - Podmenik, Darka (AS. Andragoška spoznanja, 2002)
Avtorica je v prispevku predstavila "aktivne" državljane in državljanke pri uspešnem vključevanju v družbeno okolje z delovanjem in učenjem. V prispevku navedeni podatki in primeri so bili obdelani v okviru mednarodnega raziskovalnega projekta Education and Training for Governance and Active Citizenship in Europe (ETGACE). V projekt je poleg Slovenije vključenih še pet zahodnoevropskih držav. Ugotovitve projekta kažejo, da so za uspešno delovanje in učenje "aktivnih" državljanov in državljank pomembne tako osebnostne karakteristike kot tudi responzivno socialno okolje, ki jih avtorica v prispevku še posebej izpostavi.
Keywords: izobraževanje odraslih