Nacionalne družbe za kombinirani transport v Evropi - Zelenika, Ratko (Naše gospodarstvo, 2006)
Družbe za kombinirani transport v Evropi so pomemben dejavnik, ki vpliva na razvoj in širitev kombiniranega transporta na tem področju. Interes teh družb je preusmeriti čim večji delež cestnega transporta na železnico, saj si samo na tak način družbe lahko zagotovijo obstoj na trgu. Kombinirani transport je nedvomno transport sedanjosti in prihodnosti, ki je s pomočjo družb UIRR-ja in prometne politike Evropske unije vedno bolj v uporabi.
Keywords: promet; mednarodni transport; transportni sistemi; transportna sredstva; European Union; Evropska unija