Prekmurska narečna poezija Ferija Lainščka - Just, Franci (Slavistična revija, 2022)
Po začetni predstavitvi sodobne prekmurske narečne ustvarjalnosti in literarnega opusa Ferija Lainščka članek najprej opiše poglavitne vsebinske, oblikovne in slogovne značilnosti Lainščkove prekmurske narečne poezije, nato pa primerja njegove prestavitve pesmi iz knjižne slovenščine v prekmursko narečje v pesniški zbirki Komi de ravnica bejla/Komu bo ravnica bela (2019), opisuje jezikovne substitucije na sintaktični in leksikalni ravni, nastale pri prevajanju, ter pojasnjuje motive zanje.
Keywords: dialektologija; Lainšček, Feri; poetry; poezija; Prekmurje dialect; Prekmurje dialect literature; prekmurska narečna književnost; prekmursko narečje