Anophthalmus annamariae sp. n. (Coleoptera: Carabidae) and notes on the beetles of the cave Ledenica pri Dolu (Trnovski gozd, Slovenia) - Bognolo, Marco (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2002)
Opisan je Anophthalmus annamariae sp. n. iz Slovenije. Nova vrsta, ki smo jo odkrili v podzemnem okolju globoke kraške vrtače pri Predmeji (Trnovski gozd, Slovenija), se razlikuje od podobnih vrst po zunanji morfologiji ter obliki kopulacijskega dela samčevega genitalnega organa. V delu predstavljamo tudi pregled hroščev, ki smo jih ugotovili v kraškem sistemu jame Ledenica pri Dolu.
Keywords: biologija; biology; Coleoptera; hrošči; Slovenia; Slovenija; zoologija; zoology