On 2-closures of rank 3 groups - Skresanov, Saveliy V. (Ars mathematica contemporanea, 2021)
Permutacijska grupa ?$G$? na ?$Ω$? se imenuje grupa ranga 3, če ima njeno inducirano delovanje na ?$Ω × Ω$? natančno tri orbite. Največja permutacijska grupa na, ki ima iste orbite kot ?$G$? na ?$Ω × Ω$?, se imenuje 2-zaprtje grupe ?$G$. Predstavimo opis 2-zaprtij gr?up ranga 3. Kot poseben primer dokažemo, da je 2-zaprtje primitivne enodimenzionalne afine grupe ranga 3 dovolj velikega reda prav tako afino in enodimenzionalno.
Keywords: 2-closure; 2-zaprtje; graf ranga 3; grupa ranga 3; permutacijska grupa; permutation group; rank 3 graph; rank 3 group