Etnologija, etnografija ali narodopisje - Ferlež, Jerneja (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2000)
Avtorica v članku naniza pregled problemov, ki jih imajo etnologi in antropologi v knjižnicah in na kratko predstavi posebnosti etnološke strokovne terminologije ter različne poglede na geslenje s poudarkom na uporabniško usmerjenih geslih. Iste probleme opredeli še na podlagi ankete med etnologi in neetnologi, vprašanj uporabnikov v Univerzitetni knjižnici Maribor in primerjave gesel, ki so jih posamezne knjižnice uporabile za geslenje etnološkega gradiva.
Keywords: ethnology; etnologija; kulturna antropologija; terminologija; terminology; knjižnice; bibliotekarstvo; library science; geslenje; uporabniki