Tektonski stik med paleozojskimi in triasnimi kamninami pod Podolševo - Celarc, Bogomir (Geologija, 2002)
Tektonski stik med paleozojskimi in triasnimi kamninami južno od Podolševe, ki poteka po značilnih pečinah med levim bregom Savinje (Klemenča, Jamnikova, Golerjeva, Strevčeva in Huda peč), je po rezultatih novega kartiranja prelom, ki strmo vpada proti severu. V zadnji fazi je bil prelom desnozmično aktiven, v prejšnjih pa je bil verjetno tudi reverzen. Predstavlja lahko tudi spremljajočo strukturo Periadriatskega lineamenta, nastal je v transpresivnem režimu in ustreza modelu izrivne strukture.
Keywords: Karavanke; Karawanks; paleozoik; Podolševa; prelomi; Savinjske Alpe; tektonika; trias