Kustodiat za gospodarstvo, promet in transport - Sketelj, Polona (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2003)
V prispevku sta prikazana razvoj in delo kustodiata za gospodarstvo, promet intransport Slovenskega etnografskega muzeja, ob upoštevanju poglavitnih smernic tako na področju etnologije kot tudi muzeologije, ki so najbolj vplivale na delovanje kustodiata v različnih obdobjih. Predstavljene so zbirke kustodiata, njihova klasifikacija, način pridobivanja predmetov in pogled v prihodnost.
Keywords: Slovenski etnografski muzej; Ljubljana; economy; gospodarstvo; promet; kustodiati; muzejske zbirke