Ali bodo izobraževalni centri v podjetjih povsem izginili? - Govekar-Okoliš, Monika (AS. Andragoška spoznanja, 2000)
Prispevek obravnava spolšen razvoj centrov, obravnava vzroke za njihov nastanek, njihov pomen, strukturo in naloge. Orisan je njihov razvoj v oposameznih obdobjih. Nove potrebe so prinesle spremembe izobraževanja v podjetjih, zato se je v devedasetih letih spremenila vloga izobraževalnih centrov v podjetjih. To izobraževanje nazaduje. Ohranilo se je le v ekonomsko najmočnejših podjetjih. Manjša podjetja imajo organizirano kadrovsko ali izobraževalno službo.
Keywords: izobraževanje odraslih; izobraževanje ob delu; podjetja; industrijska pedagogika