Didaktični in strokovni prispevek Alpskih mladinskih raziskovalnih taborov v Posočju - Lipušček, Radovan (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 1999)
V prispevku so predstavljeni nameni in cilji alpskih mladinskih raziskovalnih taborov, način organiziranja ter oblike in metode dela na taboru. Prikazana je interdisciplinarnost dela na taborih, saj udeleženi mentorji in dijaki raziskujejo različna področja življenja in delovanja ljudi v pokrajini.
Keywords: Alpe; Alps; geografija; geography; gorski svet; mladinski raziskovalni tabori; Posočje; raziskovalni tabori; Slovenia; Slovenija; terensko delo