Electrical properties of a passive layer on lithium measured in absence of liquid electrolyte - Gaberšček, Miran (Informacije MIDEM, 1996)
Električne lastnosti pasivnega filma, ki se tvori na litiju v prisotnosti tionil klorida, smo merili z impedančno spektroskopijo. Bistvena razlika glegena objavljene meritve v literaturi je, da merjeni sistem ni vseboval tekočega elektrolita. Pri modeliranju izmerjenih impedančnih spektrov smo tudi upoštevali slab električni kontakt med pasivnim filmom in pomožno elektrodo ter poroznost pasivnega filma. Tako dobljene parametre električnega transporta smo primerjali z ustreznimi podatki, objavljenimi v literaturi.
Keywords: impedanca; litijeve elektrode; pasivni film; površine; spektroskopija; tanke plasti; zaščita