K problematiki hrepenenja v slovenskem cankarjeslovju - Köstler, Erwin (Primerjalna književnost, 2012)
Pričujoča razprava prikliče v spomin nekaj najbolj izvirnih povojnih raziskovalnih pristopov k problematiki hrepenenja in poudarja tiste tematske vidike, ob katerih je prišlo do razhajanj s tradicionalnim, svetovnonazorsko usmerjenim cankarjeslovjem.
Keywords: Cankar, Ivan, 1876-1918; cankarjeslovje; history of literature; hrepenenje; literarna interpretacija; literarna zgodovina; Slovene literature; slovenska književnost