Povezave med knjigami in pripovedovalskim festivalom pravljice danes - Štefan, Anja (Otrok in knjiga, 2010)
V folklornem pripovedovanju je bilo samoumevno, da so pripovedovalci zgodbe zajemali iz predhodnega pripovedovanja drugih ljudi. Danes so skoraj nujno uvodno dejanje zavestno gojenega pripovedovanja knjige. Prispevek osvetljuje raznovrstnost povezav med knjigo in pripovedovanjem, kar se kažejo v kontekstu pripovedovalskega festivala Pravljice danes, ki poteka v Ljubljani že 13 let zapored in predstavlja enega osrednjih slovenskih pripovedovalskih dogodkov.
Keywords: Pravljice danes; Pravljice; Festivali; knjige; pripovedovanje; pripovedovalski festivali