Ocenjevanje občutljivosti v nevrologiji - Meh, Duška (Medicinski razgledi, 1997)
Ocenjevanje občutljivosti je zahteven del nevrološke preiskave, odvisen tako od preiskovančeve motiviranosti in pripravljenosti na sodelovanje kot od znanja, potrpežljivosti in empatije preiskovalca. Zaznavanje ocenimo med klinično preiskavo, natančnejše podatke pa dobimo s sodobnimi psihofizikalnimimetodami. Opisali smo modalno specifično ocenjevanje zaznavanja toplote, hladu, bolečine, vibracije in dotika. Natančno smo opredelili kvantitativne in kvalitativne spremembe zaznavanja.
Keywords: diagnostika; neurology; nevrologija; občutljivost; občutki