Knjižnično-informacijska dejavnost v Sheffieldu, Velika Britanija (Knjižnica, 1990)
Prispevek opisuje delovanje in povezovanje knjižnic in informacijskih centrov v Sheffieldu, Velika Britanija. Po opisu nekaterih najzanimivejših knjižnic in informacijskih centrov v Sheffieldu se dotakne predvsem naslednjih tematskih sklopov: obdelave gradiva in organizacije dela v knjižnicah, avtomatizacije, povezanosti knjižnic in informacijskih centrov v regionalnem okviru. Nekaj besed je tudi o reševanju finančne problematike v knjižnicah, kar bo tudi za nas verjetno vedno bolj aktualno
Keywords: knjižnice; informacijski centri; Velika Britanija; Sheffield; informacijsko povezovanje; obdelava gradiva; organizacija poslovanja; avtomatska obdelava podatkov; financiranje