Vpliv antimona na razogljičenje zlitine Fe-Si-Al - Steiner Petrovič, Darja (Kovine zlitine tehnologije, 1997)
Raziskali smo vpliv segregiranega in adsorbiranega antimona na razogljičenje in oksidacijo hladno valjane pločevine iz zlitine Fe-Si-Al. Temperatura razogljičenja je bila 840°C, spreminjali pa smo razmerje parcialnega tlaka vodne pare in vodika ?$p(H_2))/p(H_2)$? oksidativne atmosfere. Kinetiko procesov smo s termogravimetrijo, debelino in morfologijo nastalih oksidnih plasti pa smo ugotavljali z optično in vrstično elektronsko mikroskopijo.
Keywords: zlitine; železo; silicij; aluminij; aluminum; razogljičenje; oksidne plasti; oksidacija; mikrostruktura