La mujer fatal - Tardío Gastón, Francisco Javier (Verba hispanica, 2011)
Naša zgodovina je polna mitov in topik. Tako je tudi podoba fatalne ženske pogosta v delih vseh obdobij in krajev. Avtor članka najprej analizira, kako sta zgodovina in literatura vztrajno prikazovali in opredeljevali te ženske, in nato predstavi primere, ki izvirajo iz Stare Grčije. Umetnost se napaja z njihovo močjo zapeljevanja in članek pojasnjuje, kako se je ta femme fatale pojavila v literaturi in filmu. Članek sklene kratek pregled različnih utemeljitev glede ženske in feminizma, s katerimi se je literarna kritika opredelila do tega vprašanja.
Keywords: woman; ženske; fatalna ženska; art; umetnost; književnost; literature; Spanish literature; španska književnost