Financiranje d.o.o. z lastnim kapitalom - Kocbek, Marijan (Podjetje in delo, 2016)
Zakon o gospodarskih družbah omogoča različne oblike financiranja družbe z omejeno odgovornostjo. Medtem ko je za financiranje družbe z vložki značilno pridobivanje oziroma utrjevanje članske udeležbe družbenikov, financiranje družbe s tako imenovanimi naknadnimi vplačili ne spreminja razmerij med družbeniki, kljub temu pa se z njimi krepi jamstveni potencial družbe. Članek obravnava korporacijske, bilančne in davčne vidike naknadnih vplačil.
Keywords: družbe z omejeno odgovornostjo; financiranje; gospodarske družbe; kapitalska razmerja; lastni kapital; poslovne finance