Določanje meje med mestom in podeželjem s pomočjo spoznavnih zemljevidov - Guštin, Špela (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2014)
Razmejevanje mesta in podeželja je na videz nesmiselno, a je potrebno pri pripravi prostorskih dokumentov. S spoznavnimi zemljevidi smo anketirali 25 prebivalcev občine. 68 % vprašanih je mejo med mestom in podeželjem zarisalo po obvoznici, kar se ujema z načrtovano širitvijo poselitve mesta Izola. Na podlagi teh ugotovitev in ugotovljenih neskladij v prostoru predlagamo možno razmejitev med mestom in podeželjem. Razmejitev je lahko v pomoč pri načrtovanju prihodnjega prostorskega razvoja občine.
Keywords: geografija naselij; Izola; mesta; podeželje; rural area; Slovenia; Slovenija