Menedžment znanja v poslovnem okolju - Starc, Jasmina (Revija za ekonomske in poslovne vede, 2021)
Menedžment znanja se ukvarja z upravljanjem pretoka informacij med zaposlenimi in organizacijo. Namen raziskave je bil analizirati menedžment znanja v poslovnem okolju na podlagi pregleda literature s tega področja. Uporabili smo sistematičen pregled znanstvene literature v podatkovnih bazah Academic Search Elite, RUL, Cobiss. si, Google Scholar in Ebscohost. Ključne iskalne besedne zveze so bile: "znanje", "menedžment znanja", "mape znanja", "zemljevid znanja" in "upravljanje znanja". Za prikaz pregleda podatkovnih bibliografskih baz in odločanje o uporabnosti pregledanih enot virov smo uporabili metodo PRIZMA. S pregledom literature smo identificirali eksplicitno znanje, tacitno znanje, tacitno organizacijsko poznavanje procesov in eksplicitno organizacijsko poznavanje procesov, ki jih lahko mapiramo z različnimi tehnikami, kot so miselni zemljevid, mapa konceptov, mapa posedovanih znanj in zemljevid delovnih procesov.
Keywords: business environment; employees; knowledge management; knowledge mapping techniques; menedžment znanja; poslovno okolje; tehnike mapiranja znanja; types of knowledge; vrste znanja; zaposleni