Pliocene clastic sediments in Western Goričko, Northeastern Slovenia - Kralj, Polona (Geologija, 2001)
Zgornjepliocenski klastični sedimenti z Goričkega so bili sedimentirani v rečnih okoljih. Najstarejši so prodnati peski in peščeni prodi, ki so jih nanesli aluvialni vršaji in prepletene reke. Imbrikacije kažejo, da je bila smer transporta od severozahoda proti jugovzhodu. Kasneje so na tem območju odlagale sedimente meandrirajoče reke. Peski in drobnozrnati sedimenti poplavne ravnice so zapolnjevali paleorelief, ki so ga ustvarili nanosi aluvialnih vršajev in prepletenih rek ter vulkansko delovanje.
Keywords: Goričko; klastične kamnine; pliocen; sedimenti; sedimentne kamnine