"Igralna ura s knjigo" v Pionirski knjižnici (Knjižnica, 1992)
V Pionirski knjižnici v Ljubljani smo razvili obliko dela z otroki od četrtega do devetega leta starosti, kjer v pravljičnem okviru "obdelamo" neko temo. Pri tem uporabljamo pravljice, pesmice, uganke, pa tudi poučne knjige indrugo knjižnično gradivo. Hkrati pripravimo možnosti, da se otrok likovno, gibalno ali kako drugače ustvarjalno izrazi. To obliko dela imenujemo "igralna ura s knjigo", ker otrok v igri spoznava knjižnico in njeno gradivo, predvsem pa knjigo in različne vsebine. Takšna "igralna ura s knjigo", je lahko samostojna oblika v knjižnici ali šolski knjižnici, ali pa pravljično-knjižno jedro, ki ga lahko vključimo v vzgojni proces v vrtcu in v izobraževalni proces v nižjih razredih osnovne šole
Keywords: ure pravljic; child; otroci; otroške knjižnice