Ikona mesta v digitalni kulturi - Petrešin, Vesna (Urbani izziv, 2003)
Ključni vidiki digitalne tehnologije niso vizualne narave, zato se opisovanje podobe mesta in njegovih upodobitev v digitalni kulturi opira na ugotovitev, da so novi mediji po načinu izraza metajezik. Članek poskuša razčleniti formalne, strukturne in družbene značilnosti preslikav mesta v virtualna okolja.
Keywords: aesthetics; digitalna tehnika; estetika; kibernetski prostor; mesta; navidezna resničnost; računalniška simulacija