Ob arheološki razstavi v prenovljenih prostorih nekdanje ormoške grajske pristave - Lamut, Brane (Zgodovinski zapisi, 2011)
V članku je predstavljeno gradivo razstave "Od igrače do žare - tematska predstavitev ormoške poznobronastodobne in železodobne lončenine (11.-1. stoletje pred našim štetjem)", ki nam skuša približati različne rabe keramike v mlajši kulturi žarnih grobišč v halštatski in latenski kulturi.
Keywords: Arheologija; arheološke najdbe; bronasta doba; halštat; keramika; Najbe; ocene in poročila; Ormož; Pokrajinski muzej Ptuj Ormož; razstave; žarna grobišča; železna doba