Plazemska krogla - Čekada, Miha (Vakuumist, 2001)
Plazemska krogla je naprava, ki vzdržuje visokofrekvenčne razelektritve med središčno elektrodo in stekleno bučo. Čeprav spada v področje "zabavne fizike"in nima praktične uporabe, pa je primerna za pouk osnov električnega toka. Opisan je tudi Teslov transformator, s katerim napajamo plazemsko kroglo.
Keywords: fizikalni poskusi; plazemska krogla; Teslov transformator