Zmožnosti elektronskih razdaljemerov pri merjenju dolžin brez uporabe reflektorja - Kogoj, Dušan (Geodetski vestnik, 2001)
Prispevek obravnava testiranje elekronskega razdaljemera Leica Wild DIOR DI 3002 in razdaljemera tahimetra Leica TCR 307 pri merjenju dolžin brez uporabe reflektorjev. Preizkušeni so ločljivost obeh instrumentov, doseg in natančnost meritev glede na vrsto materiala in lego odbojne površine
Keywords: doseg; geodesy; geodezija; instrumenti; ločljivost; merjenje; natančnost