Trajnostni razvoj in podjetništvo v Triglavskem narodnem parku - Mlekuž, Žarko A. (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 1999)
Prispevek ocenjuje stanje podjetništva v Triglavskem narodnem parku. Varovanje narave in podjetništvo sta lahko v neprestanem sporu, vendar je sožitje možno in obojestransko koristno. Edini pravilni odgovor je uveljavljanje trajnostnega razvoja.
Keywords: ecology; ekologija; Julian Alps; Julijske Alpe; naravna dediščina; podjetništvo; Slovenia; Slovenija; sonaravni razvoj; sustainable development; trajnostni razvoj; Triglav National Park; Triglavski narodni park