Nezadostno število in neustrezna kakovost stanovanj v Gani - Obeng-Odoom, Franklin (Urbani izziv, 2011)
Raziskave stanovanjskega problema v Gani odpirajo dve glavni temi: kako povečati število stanovanj in tako popraviti vsesplošni stanovanjski primanjkljaj in kako izboljšati stanovanja v slumih. Med tema skrajnostma obstaja le malo raziskav o tem, zakaj so obstoječe stavbe tako slabo vzdrževane. V članku je pregled dosedanjih raziskav s področja neustrezne kakovosti stanovanj, strnjeni so dokazi o morebitnih vzrokih za tovrstno zanemarjanje, predstavljene so utemeljitve za boljše vzdrževanje stavb in analizirani so mogoči načini reševanja problema neustrezne kakovosti stanovanj.
Keywords: Africa; Afrika; Gana; kvaliteta; stanovanja; stanovanjska politika