Zastoji pravdnega postopka zaradi razlogov na strani pravne osebe - Klun, Gregor (Podjetje in delo, 2014)
Prispevek obravnava vprašanja v zvezi z zastoji (prekinitvijo) pravdnega postopka, ki so povezani z razlogi na strani pravne osebe. Tematika krepko presega relativno skopo ureditev v sedemnajstem poglavju Zakona o pravdnem postopku (ZPP), saj je povezana z nekaterimi temeljnimi instituti materialnega in procesnega prava. Avtor skuša ta vprašanja strnjeno predstaviti in ponekod opozoriti na dileme, na katere obstoječa ureditev ne daje (jasnega) odgovora.
Keywords: gospodarske družbe; pravdni postopek; pravne osebe; procesno pravo