Unternehmerisches Engagement für Stadt und Region - Beispiele aus der Region Rhein-Main - Fischer, Robert (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2003)
Podpora podjetniških združenj lahko krepi metropolitanske regije v globalni konkurenci regij. Članek predstavlja tri zgodovinske primere iz Frankfurta z namenom prikazati tradicionalni vpliv ustanavljanja podjetij in privatnih vlaganj na razvoj in bogastvo te regije. Projekt METROPOLITANA FrankfurtRenMaina, novo civilno združenje, nadaljuje to tradicijo promocije imagea Regije Ren-Maina.
Keywords: Germany; gospodarski razvoj; investicije; konkurenčnost; Nemčija; podjetništvo; regije; regionalni razvoj; teritorialno gospodarstvo; združenja