Optimizacija legiranja jekla z uporabo računalniškega programskega paketa ALLOY-PRO - Koroušić, Blaženko (Kovine zlitine tehnologije, 1999)
Opisane so številne prednosti pri uporabi računalniškega programa v kombinaciji z bazo podatkov pri izračunavanju legirnih dodatkov pri izdelavi jekla. Podane so osnovne značilnosti programskega izvajanja kompleksnega izračunavanja legiranja v jeklarni pri izdelavi različnih jekel. V zadnjem desetletju so bile razvite številne aplikacije linearnega programiranja za potrebe legiranja in optimalnega izračunavanja vložka, zlasti za velike računalniške sisteme. Programski paket ALLOY-PRO je bil izdelan z namenom, da pokrije področje osebnih računalnikov za potrebe manjših in srednje velikih jeklarn in livarn jekla.
Keywords: legirano jeklo; proizvodnja; legiranje; računalniški program ALLOY-PRO