Three tropes of empire - Hariman, Robert (Javnost (Ljubljana), 2005)
Članek identificira tri ponavljajoče se apele v imperialnem diskurzu. Predstavljeni so z razlago zadnjega Tukididovega govora Atencem, dokumentarne razprave Maxa Boota, enega izmed duhovnih arhitektov napada na Irak, ter govora Edmunda Burka ob kolonialnem uporu "On Conciliation with America".
Keywords: mednarodna politika; imperializem; diplomacija; diplomacy; komuniciranje; communication; retorika; rhetoric