Contramapeo en escritoras contemporáneas en espanol - Noguerol Jiménez, Francisca (Verba hispanica, 2024)
V prispevku osvetlimo, kako dve pomembni sodobni deli, Canción de antiguos amantes (2022) kolumbijske avtorice Laure Restrepo in Palestina en pedazos(2021) čilske pisateljice Line Meruane, razkrijeta moralno slepoto, značilno za naš čas. V ta namen proti-kartirata oblast, ko se posvečata prostorom,zaznamovanim z nasiljem, za katere se uveljavljajo slabe rešitve – Jemen, Eti-opija, Somalija, Palestina. Obravnavata jih z uporabo »forenzičnega pisanja«, pri katerem imata ključno vlogo mit in avtoetnografija.
Keywords: autoethnography; avtoetnografija; countermapping; Latin American literature; latinoameriška književnost; Meruane, Lina; mit; myth; proti-kartiranje; Restrepo, Laura