Music is world music! - Schüler, Nico (Muzikološki zbornik, 2007)
Članek ponuja primere, kako vključevanje glasbe nezahodnih kultur prispeva pri študiju v mejah strnjenega učnega načrta, v katerem so različne glasbene discipline močno povezane druga z drugo: na primer teorija, zgodovina, izvajalska praksa, pedagogika itd. ter njihove poddiscipline. Medtem ko se članek osredotoča predvsem na glasbeno teorijo, zvočne zaznave in muzikologijo, pa so splošni komentarji namenjeni razširjanju pogleda na glasbo z globalnim pogledom.
Keywords: glasba nezahodnih kultur; globalizacija; globalization; poučevanje; svetovna glasba; učni načrt; univerze