Merila za razlikovanje med dvojnicami in sinonimi v eSSKJ - Mirtič, Tanja (Slavistična revija, 2022)
V prispevku so predstavljena merila za razlikovanje med dvojnicami in sinonimi v novem splošnem razlagalnem slovarju eSSKJ, ki nastaja v Leksikološki sekciji Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU. Merilom so na koncu dodani tudi pogoji za uvrstitev dvojnic in sinonimov v eSSKJ.
Keywords: defining dictionary; dvojničnost; frekvenčni prag; sinonimija; Slovene; slovenščina; splošni razlagalni slovar; synonymy; threshold frequency; variability