Critical communications research in Australia - Flew, Terry (Javnost (Ljubljana), 2004)
Članek obravnava razvoj kritičnega raziskovanja komuniciranja v Avstraliji v zadnjih tridesetih letih. Ocenjuje relativni pomen kritične teorije, marksistične politične ekonomije in kulturoloških študij za razvoj take tradicije v povezavi s specifičnimi elementi avstralske politike in kulture, zlasti s slabotno institucionalno levico in populizmom kot načinom političnega delovanja. Članek vrednoti tudi sodobni vzpon diskurza "ustvarjalne industrije" in prispevek avstralskega raziskovanja medijev in komuniciranja k razvoju področja v mednarodnem okviru.
Keywords: Australia; Avstralija; communication sciences; komunikologija; komuniciranje; communication; mass media; množični mediji; raziskave; kritična teorija